Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Zelfgemaakte aardappel anders

Zelfgemaakte aardappelanders

 

Zelfgemaakte aardappel anders is een gerecht dat al jaren in mijn hoofd zit. Ik weet niet of je die aardappel anders potten kent? (klik hier voor een foto). Het was denk ik vroeger 1 van mijn favoriete gerechten. Er zit namelijk zoveel smaak aan en de saus is lekker dik, en het gerecht is super snel klaas. Nu bevat 1 pot ontzettend veel onnodig vet en een heleboel E nummers. Daarom ben ik gestopt met het kopen van die potten. Ik deed vorige week een poging om zelfgemaakte aardappel anders te maken en het was zo ontzettend lekker! En ik durf te beloven: het smaakt echt precies hetzelfde als uit de pot! Ik maakte de ui-bacon versie.

1 flinke schaal zelfgemaakte aardappel anders – 3 personen 

Zelfgemaakte aardappel anders

Dit heb je nodig: 

 • 750  gram aardappelschijfjes
 • 1 grote ui
 • 150 gram champignons
 • 2 tenen knoflook
 • 3 tl cajunkruiden
 • 100 gram bacon
 • 1 courgette
 • peper
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 handengeraspte kaas.
 • flinke klont (room)boter
 • 300-500 ml melk

Zelfgemaakte aardappelanders

Zo doe je het: 

 1.  vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de ui en knoflook in kleinere stukjes. Snijd ook de bacon in reepjes en de courgette en champignons is stukjes.
 3.  Verhit de klontboter in een pan met een dikkere bodem.  Bak de bacon in de pan aan. Doe hier dan de ui, knoflook bij. Laat ongeveer 2 minuten bakken.
 4. doe dan ook de champignons, cajunkruiden en de courgette erbij. Laat bakken tot de champignons en de courgette gaar zijn en er niet teveel vocht uit komt.
 5. Dan voeg je bij het mengsel 2 grote eetlepels bloem toe. Laat de bloem garen. Dit is heel belangrijk anders smaakt de saus straks naar bloem. De bloem gaart door 3 minuten in de pan te blijven roeren. Zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Voeg dan ook het bouillonblokje toe.
 6.  voeg dan 500 ml melk toe roer goed door zodat je geen klontjes krijgt. Zet het vuur evt hoger zodat de saus nu in kan dikken en het bouillonblokje kan smelten. Laat de saus niet te dik worden. Dit moet je zelf een beetje aanvoelen. Het moet ook niet te dun blijven natuurlijk.
 7. Dan kan je de ovenschotel gaan bouwen. Leg op de bodem van de schaal een laagje aardappelschijfjes. Verdeel daarop een laagje saus, verdeel hieroverheen weer een laagje aardappelschijfjes en daaroverheen weer een laagje saus. Ga door tot de ingrediënten op zijn. Ik kwam zo uit dat in eindigde met de saus.
 8. Strooi hier overheen de geraspte kaas en laat de zelfgemaakte aardappel anders ongeveer een uur garen in de oven.

Tip: serveer met een lekkere salade voor wat extra groente.

Zelfgemaakte aardappelanders

Zelfgemaakte aardappelanders

Zelfgemaakte aardappelanders

Zelfgemaakte aardappelanders

Zelfgemaakte aardappelanders

Zelfgemaakte aardappelanders

 

Eetsmakelijk<3

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *