Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

zelfgemaakte chocoladereep

zelfgemaakte chocoladereep

Aankomende zondag is het moederdag en hoe leuk zou het zijn om je moeder de verrassen met deze zelfgemaakte chocoladereep?! Een luxe chocoladereep kost je in de winkel zo 10 -20 euro en zelfgemaakt is het ongeveer een kwart (afhankelijk van de toppings die je kiest voor de zelfgemaakte chocoladereep) omdat het bijna moederdag is en daar wel een beetje hartjes  bij horen heb ik er een soort van chocolatebark ( <—klik voor inspiratie) van gemaakt. Je kan deze zelfgemaakte chocoladereep natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf maken.

Voor 1 grote chocoladereep- 45 minuten

Zelfgemaakte chocoladereep

 

Dit heb je nodig:

 •  250 gram melk chocolade (of puur als je moeder dat lekkerder vindt)
 • 200 gram witte chocolade
 • toppings:
 • hazelnoten
 • 3 tl kristalsuiker
 • oreo
 • sprinkels
 • welke toppings jij zelf maar wil.

zelfgemaakte chocoladereep

Zo doe je het: 

 1.  Smelt driekwart van de melkchocolade au bain marie. Als dit gesmolten is haal je de chocolade van het vuur en doe het andere kwart melkchocolade bij de gesmolten. Roer goed door tot alles gesmolten is.
 2. pak een bakvorm of een bakplaat met bakpapier. Giet de chocolade in de bakvorm en zorg ervoor dat je dit gelijkmatig verdeelt zodat de chocoladereep overal even dik wordt. Ik gebruikte de achterkant vaan een brownieblik.  Strijk het glad met een lepel of een paletmes. Zet het in de koelkast en laat het goed hard worden. Dit heeft maar 10 minuutjes nodig.
 3. Snijd ondertussen de toppings in kleine stukjes. Ik rooster in een koekenpan de stukjes hazelnoten met wat suiker. De hazelnoten karameliseren dan. Als je dit ook wil doen blijf er dan heel goed bij!! De hazelnoten verbranden super snel.
 4. Smelt ondertussen de witte chocoalde au bain marie. Verdeel de witte chocolade over de hard geworden melkchocolade heen. Verdeel het snel want de melkchocolade begint nu weer te smelten.
 5.  Doe nu ook de topping over de reep heen. Druk de hazelnoten er een beetje in zodat deze goed vast zitten. Zet de reep weer in de koelkast tot deze is uitgehard. Als je moeder hier niet blij van wordt!!

Tip: Je kan ook stukjes karamel en zeezout toevoegen of stukjes amandel, pecannoten, biscuitjes, kokos…niks is te gek.
Tip 2: Wil je net als op pinterest kleurtjes aan je chocolade toevoegen? Dan moet je kleurstof gebruiken op oliebasis of kleurpoeder. Ik wilde graag wat roze accenten aanbrengen in de chocola maar de chocolade brokkelde weg. Mijn kleurstof was op waterbasis. Water en chocola gaan niet samen.

zelfgemaakte chocoladereep

zelfgemaakte chocoladereep

zelfgemaakte chocoladereep

zelfgemaakte chocoladereep

zelfgemaakte chocoladereep

 

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *