Zelfgemaakte Heksenkaas tomaat basilicum
Ongeveer twee weken geleden plaatste ik een recept voor een lunchwrap met heksenkaas. Heksenkaas is een eigenlijk een soort van dip. Je kan het eten met chips, op een toastje en zelfs gewoon op brood. Het grote nadeel aan deze heerlijke dip: de prijs. Voor een bakje heksenkaas betaal je al gauw €3. Daarom vond ik het tijd om het zelf te maken dat is namelijk ongeveer de helft goedkoper en ook super makkelijk. Je kan de dip afgesloten in de koelkast ongeveer een week goed houden.
Voor 1 bakje heksenkaas
Dit heb je nodig:
klein stukje prei
klein uitje
6 zongedroogde tomaatjes
6 blaadjes basilicum
4 blaadjes peterselie
1 bakje kruidenkaas (150gram)
mayonaise
scheutje citroensap
2tl suiker
1tl mosterd
snufje peper
Zo doe je het:
snijd de ui, prei en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe dit in een staafmixerbakje of keukenmachine. Doe dan de roomkaas, mayonaise, suiker, citroensap, peper, mosterd, basilicum en peterselie bij de gesneden groenten. Blijf mixen tot er een soort van sausje ontstaat. Klaar is de dip!
Eetsmakelijk <3
Ga ik zeker proberen!
Ziet er lekker uit! Zeker het proberen waard!