Zelfgemaakte kipsaté broodjes
Ik liep laatst in de winkel en zag van die broodjes kipsaté (zo lekker!). Ik dacht: dat kan ik ook zelf! Dus heb ik ze zelf gemaakt en ze zijn echt nog 10.0000 keer lekkerder dan in de winkel (ja echt!). Je kan best een grote hoeveelheid maken en de broodjes daarna invriezen. Dan heb je altijd iets lekkers binnen handbereik.
Voor 10 broodjes
Dit heb je nodig
1 pakje bladerdeeg
1 kipfilet
1 pakje saté marinade
1 zakje satésaus
1 ui
1 rode paprika
1 ei (om te bestrijken)
Evt sesamzaadjes
Zo doe je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. laat de bladerdeeg plakjes even ontdooien in de keuken. Snijd de kip, ui en paprika in hele kleine stukjes. Meng de kip met de saté marinade. Bak de kip bijna gaar en doe de paprika en ui erbij. Doe bij het zakje saté saus de aangegeven hoeveelheid water. Zodra de satésaus kookt en wat dik is geworden doe je de saus bij de kip en de groenten. Laat het even 3 minuutjes 1 geheel worden en zet het vuur uit. Dan pak je een plakje bladerdeeg en snijd deze door. Op de ene helft doe je het kipmengsel. De andere helft moet nu iets groter gemaakt worden anders past het er niet omheen. Druk de andere helft wat uit met je handen of rol het uit met een deegroller.
maak nu met een mes wat sneedjes in het deeg en leg het over de vulling.
Zorg ervoor dat je de broodjes aan ze zijkanten goed afsluit door het deeg goed op elkaar te drukken. Anders loopt de vulling eruit.
Vind je dit allemaal teveel gedoe? Dan pak je gewoon 1 plakje bladerdeeg doe je op 1 helft de vulling en vouw je het velletje bladerdeeg dicht (net zoals een saucijzenbroodje). Bestrijk de broodjes vervolgens met een los geklopt ei en strooi er eventueel wat sesamzaadjes overheen. Doe de broodjes 20 minuutjes in de oven.
Eetsmakelijk <3
Ga ze vnvnd voor de 2e keer maken! Zijn heerlijk…