Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Zelfgemaakte kipsaté

Zelfgemaakte kipsaté

Als ik ergens ben en ik zie kipsaté op de kaart staan ben ik blij als een kind. Wat is dat toch heerlijk. Toch gaat er niks boven zelfgemaakte kipsaté. Je hebt eigenlijk helemaal niet veel nodig en het is ook echt helemaal niet moeilijk. Als je in de Hollande mood bent eet je de kipsate gewoon lekker met wat aardappeltjes/frietjes en sla en als je in een Indonesische mood bent eet je de zelfgemaakte kipsaté gewoon met nasi.

Voor 2 personen- 30 minuten 

Zelfgemaakte Kipsaté

Dit heb je nodig:

      Voor de marinade:

  • 300 gram kip
  • flinke scheut ketjap
  • citroensap
    Voor de satésaus:
  • 250ml. (kokos)melk
  • scheut ketjap
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rood pepertje (optioneel).
  • satéstokjes

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip in stukjes en stop ze in een kom.
  3. Doe sap van een halve citroen en een flinke scheut ketjap bij de kip. Laat dit even staan.
  4. week de satéstokjes in wat water zodat ze niet verbranden.
  5. Rijg de kip aan de stokjes.
  6. We gaan de kip nu eerst voorgaren in de oven en daarna bakken we de kip in een grillpan. Doe de kip in een ovenschaal en zet deze 7-10 minuten in de oven.  Je kan de kipsaté ook helemaal gaar laten worden in oven (als je geen grillpan hebt). Het voorgaren in de oven is best belangrijk. Het is namelijk heel moeilijk om kip op stokjes gaar te krijgen in de grillpan. Vaak als het dan gaar is, is het al zwart.
  7. Haal de kip uit de oven. Zet de grillpan op het vuur. Doe nog wat olijfolie over de kip en bak de kip af in de grillpan.
  8. Snijd de ui, rode peper en knoflook.
  9. Zet een steelpannetje op het vuur en bak de ui, rode peper en knoflook even aan.
  10. Doe de (kokos)melk bij de ui, knoflook en rode peper in het pannetje. Voeg nu ook 4 eetlepels pindakaas en een scheut ketjap toe. Roer tot de pindakaas gesmolten is. Wil je dat de satésaus dikker wordt? Voeg dan nog wat pindakaas toe. Klaar is de zelfgemaakte kipsaté.

zelfgemaakte kipsaté

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *