Zoenen kwarktaart
Vanaf dat ik begon met bloggen zag ik deze zoenen kwarktaart al eens voorbij komen. Het leek mij altijd zo lekker, maar het is een beetje in de vergetelheid geraakt. Op zondag gaan wij naar mijn ouders en het leek mij leuk een taart te maken om mee te nemen. Ik maakte een zoenen kwarktaart. Ik maakte mij er deze keer heel makkelijk vanaf want ik gebruikte kwarktaart uit een pakje. Ik heb wel eens zelf een kwarktaart gemaakt. Dat recept kan je hier vinden. Voeg er zoenen aan toe, en je hebt je taart helemaal zelf gemaakt. Ik ben zelf dol op de combi aardbei- chocolade daarom koos ik voor een aardbeien kwarktaart.
Zoenen kwarktaart
Voor een taart van 20 cm – 4 uur inclusief opstijven
Dit heb je nodig:
- 1 pak bastognekoekjes
- 150 gram roomboter
- 500 gram magerekwakrt
- 200 gram slagroom
- 1 pak aardbeien kwark
- 1 pak zoenen
Zo doe je het:
- Begin met bodem. Hak de bastognekoekjes in kleine stukjes met een hakmolen of een deegroller. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en doe de koekkruimels erbij. Bekleed de vorm met bakpapier en druk de bodem erop. Zet dit in de koelkast.
- Begin met de zoenen. Wat je doet is de onderkant van de zoenen los halen. Dus je haalt de koekjes van de zoenen af.
- maak de taart verder volgens de verpakking of volgens dit recept. Wat je doet is op het moment dat de slagroom bij de kwark gaat, voeg je de negerzoenen toe. Deze mix je niet maar spatel je er door heen.
- Stort dit mengsel op de bodem.
- Garneer de taart met de zoenen koekjes en zet een paar uur in de koelkast.
Eetsmakelijk<3