Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Zoete aardappelfrietjes met kruiden

SONY DSC

Zoete aardappels! Je houdt er van of niet. Ik heb ze al vaker geprobeerd te eten maar vind ze eigenlijk alleen op deze manier lekker: in de vorm van frietjes. Wist je dat zoete aardappels superfoods zijn?
Ze zitten vol vitaminen en mineralen en zijn door de aanwezigheid van complexe koolhydraten zeer geschikt om te eten als je veel sport. Wat goed is om te weten is dat zoete aardappel frietjes niet zo krokant worden als gewone aardappelfrietjes uit de oven. Ze blijven slapper. Nu heb ik nadat ik deze frietjes gemaakt heb nog ergens gelezen dat ze heel knapperig worden als je ze eerst door de maizena haalt. Ik heb dat nu niet gedaan maar ik ga het zeker weten proberen!

voor 1 portie frietjes 

Dit heb je nodig: 
1 zoete aardappel
2 eetl olijfolie
3tl knoflookpoeder (gebruik geen verse knoflook, dat verbrand in de oven).
2tl paprikapoeder
1tl chillipoeder

Zo doe je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappel.
3. Schil de aardappel niet. Snijd de aardappel in ongeveer 4 gelijke stukken zodat je 4 grote plakken aardappel van krijgt waar je gelijke frietjes van kan snijden. Snijd de aardappel dus niet eerst door midden. Begin rechts over de lengte.
4. Snijd gelijke frietjes
5. doe frietjes in een kom. Voeg de olijfolie en kruiden toe. Meng het met je handen door elkaar zodat elk frietje goed gekruid is.
6. Leg ze op een bakplaat. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de frietjes blijft. Anders zullen ze stomen in plaats van bakken en worden ze nog zachter.
7. bak de frietjes ongeveer 15 minuten en zet daarna nog de grill oven aan voor ongeveer 4 minuten. Dit maakt ze wat knapperiger.
Eet de frietjes met wat ketchup! Lekker!

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

1 reactie


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *