Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Geef toe! Toen je deze titel zag dacht je meteen aan de Ikea. Laat dat nou ook mijn inspiratiebron zijn voor dit recept. Als wij dan al eten bij de Ikea, ga ik altijd voor de Zweedse gehaktballetjes met roomsaus.Köttbullar zoals dat heet met een mooi woord. Gewoon, omdat ze ontzettend lekker zijn. Om er thuis ook van te kunnen genieten, besloot ik de Zweedse gehaktballetjes zelf te maken. Weet je nog niet wat je moet eten vanavond? Dan is dit een echte aanrader.  Het lijken trouwens mega veel ingrediënten, maar alles is heel goedkoop en veel heb je ook wel in huis.
Voor 4 personen  – 30 minuten 

Zweedse gehaktballetjes

Dit heb je nodig: 

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl mosterd
  • handje peterselie
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 40 gram paneermeel
    voor de saus
  • 30 gram bloem
  • 30 gram roomboter
  • 150 ml room
  • 2 tl mosterd
  • 250 ml runderbouillon
  • Peper en zout

Zo doe je het: 

  • Snijd de ui en de knoflook en doe het in een kom.
  • Doe in deze kom ook het gehakt, peterselie ei, mosterd, zout en peper en het paneermeel.
  • Meng het gehakt goed en draai er balletjes van.
  • Verhit een pan op het vuur en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
  • Maak ondertussen de saus: verhit de boter in een pannetje
  • Doe daar dan de bloem bij en laat dit 2 minuten meebakken.
  • Voeg dan beetje bij beetje de runderbouillon toe en blijf goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Voeg dan ook de room toe en de mosterd en eventueel nog wat peper en zout.

 

Tip: Voeg wat piment aan de gehaktballetjes toe voor extra smaak. Serveer de gehaktballetjes nog met cranberryjam of veenbessenjam.

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *