Stroopwafelrotsjes
Stroopwafelrotsjes zijn eigenlijk pindarotsjes maar dan vervang je de pinda’s voor chocola..en dit is lekker!!! Pindarotsjes halen het er niet bij! Ik kwam op het idee doordat ze bij de Hema allemaal verschillende soorten rotsjes verkopen, waaronder stroopwafelrotsjes. Zelf maken is natuurlijk veel goedkoper dan kopen! Ideaal receptje voor als er mensen bij je op de thee of koffie komen. En het mooiste? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig! Yes!
Voor 10 rotsjes- 45 minuten incl wachttijd.
Stroopwafelrotsjes
Dit heb je nodig:
- 200 gram melkchocolade of pure chocolade
- 175 gram stroopwafels
Zo doe je het:
- Weeg de chocolade en sroopwafels af.
- Snijd de stroopwafels in kleinere stukjes. Niet te klein, je wil natuurlijk wel de stroopwafel heel goed proeven. Snijd ze ongeveer ter grote van pinda’s.
- Smelt de chocolade au bain marie, of in de magnetron.
- doe de stukjes stroopwafel bij de chocolade en roer door. Misschien lijkt het heel droog maar er moet niet veel te veel chocolade zijn, dan is het heel moeilijk er rotjes van te maken.
- Bekleed een bord met bakpapier en schep met een lepel het mengsel uit het kommetje en leg op een bord met bakpapier. Zorg er voor dat het mooie ”hoopjes” zijn.
- Laat ongeveer een half uurtje hard worden in de koelkast.
Eettsmakelijk <3