Broodje carpaccio
Altijd als ik ergens ga lunchen en er staat een broodje carpaccio op de menukaart ben ik om! en het allerliefste een broodje carpaccio met pestomayonaise, volgens mij kom je het meestal ook zo tegen op de menukaart. Dit recept is dan ook een klassiek broodje carpaccio, maar geloof mij echt de allerlekkerste! Zeer geschikt als je gewoon in hebt om je zelf even te trakteren op een luxe lunch.
Voor 2 broodjes carpaccio – 15 minuten
Broodje carpaccio
Dit heb je nodig:
- 3 handjes rucola
- 2 handjes parmezaanse kaas
- 2 tl pesto
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 pakje carpaccio
- halve rode ui
- handje pijnboompitjes
- 2 Italiaanse bollen (of stuk turksbrood)
Zo doe je het:
- Doe 2 eetlepels mayonaise in een schaaltje en meng dit met 2 tl groene pesto. Klaar is je sausje.
- Zet een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitjes kort. Blijf er goed bij want ze branden snel aan. Doe dit dan ook op laag vuur.
- Snijd de rode ui in halve ringen
- Snijd de Italiaanse bol open en besmeer flink met de pesto mayonaise. Doe vervolgens de carpaccio erop, de rucola, ui, geroosterde pijnboompitjes en vervolgens een hand parmezaanse kaas.
- doe er eventueel nog wat van de saus op. Klaar is je broodje carpaccio.
Eetsmakelijk<3