Uiensoep in een broodje
Deze uiensoep in een broodje is zo ontzettend lekker dat ik het even moest delen! Uiensoep is heel makkelijk te maken en in een broodje met lots of cheese wordt het nog 10 keer lekkerder! Deze uiensoep in een broodje is natuurlijk vooral geschikt als lunch, maar nu rond de feestdagen is het ook een heerlijk voorgerechtje wat je heel goed van te voren kan maken ( ik zal dan wel kaiserbroodjes gebruiken, anders is het wel erg vullend).
voor 5-6 personen- 45 minuten
Uiensoep in een broodje
Dit heb je nodig:
- 5-6 Italiaanse bollen (of kaiserbroodjes) al afgebakken.
- 2 liter runderbouillon
- zakje geraspte kaas
- 2-3 tl provencaalse kruiden (of tijm)
- klont roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 1 laurierblaadje
- 800 gram (voorgesneden) uien
- 2 tenen knoflook
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm in een pan een klont boter en bak dan de uien aan. Laat de uien echt goed bakken en zorg ervoor dat ze niet meer hard zijn en een beetje beginnen te kleuren. Dit kost sowieso 20 minuten! Blijf goed roeren en loop niet weg.
- Als de uien bijna klaar zijn kan de knoflook en de provencaalse kruiden bij de uien. Doe ook de bloem erbij en laat de bloem goed garen. Dat wil zeggen: laat zeker 3-4 minuten meebakken. Anders smaakt de soep naar bloem.
- Blus vervolgens af met 2 liter bouillon. Doe het laurierblaadje in de soep, doe een deksel op de pan en laar lekker 20 minuten koken!
- Ondertussen hol je de broodjes uit en bekleed je de bodem van de broodjes met kaas. Doe deze in de oven tot de kaas een beetje gesmolten is.
- Haal het laurierblaadje weer uit de soep!
- Schep de broodjes vol met de soep, garneer eventueel met wat extra kaas en tadaaa, uien soep in een broodje!
Eetsmakelijk <3