Witlofsalade
Vroeger hield ik nooit zo van witlof en eigenlijk nog steeds niet echt. Behalve in een witlofsalade, dan eet ik mijn vingers erbij op. Super lekker en fruitig. Deze witlofsalade is vrij gezond en beter voor je dan gewoon een bak sla met honing mosterd dressing. Hou je normaal ook niet van witlof? Dan moet je dit echt is proberen want je weet niet wat je proeft. Ik eet het nu regelmatig bij van alles en nog wat waar je maar een salade bij kan serveren.
Voor 2 personen – 15 minuten
Witlofsalade
Dit heb je nodig:
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- 1 ei
- 1 mandarijn (kan ook uit blik hoor)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- peper en zout
Zo doe je het:
- Zet een pannetje met water op het vuur en kook het eitje gaar.
- Snijd de witlof in zo klein mogelijke stukjes. Je kan de hele witlof gebruiken, behalve het kontje en de harde stukjes aan het eind. Dit smaakt bitter.
- Snijd de appel in kleine stukjes net als de ui en de mandarijn, doe dit bij de salade.
- vervolgens maak je de dressing: doe de yoghurt en de mayonaise, peper en zout bij de witlof. Goed roeren, en klaar is de witlofsalade.
Tips:
1. ik heb geen mayonaise gebruikt zoals op de foto. Ik was dat wel van plan, maar vond het echt niet nodig. Wil je liever wel mayonaise door de salade heen? gebruik dan een halve eetlepel.
2. voeg van alles toe aan de witlofsalade ,bijvoorbeeld; banaan, aardbeien of rozijnen of walnoten. Je kan zelfs wat peterselie of kerriepoeder door de dressing doen…. laat je fantasie gaan.