Gyrossalade
Vandaag een lekker lente receptje helemaal passend bij het weer. Ik weet niet of je het herkent maar als het wat warmer wordt heb ik altijd wat minder honger dan als het heel koud buiten is. Deze gyrossalade is ideaal voor een wat warmere dag! Het is een slank en heerlijk makkelijk recept. Als je er toch wat meer bij wil eten kan je nog wat aardappeltjes bakken en erbij serveren. Jammie!
voor 2 personen – 20 minuten
Gyrossalade
Dit heb je nodig:
- 200 gram kip
- 1 eetlepel gyros kruiden (of koop kant en klare gyros).
- gemengde sla naar keuze
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- Fetablokjes
- stukje komkommer
- 1 tomaat
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- eventueel wat zwarte olijven in ringetjes.
- pitabroodjes
- peper & zout
- 1 eetl Citroensap
- 2eetl olijfolie
- 3 tl oregano
Zo doe je het:
- Snijd de kip in stukjes en kruid het met de gyroskruiden.
- Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in stukjes. en doe dit met de sla in een kom.
- maak de dressing: meng 3 eetl olijfolie met de citroensap, oregano, peper en zout en meng dit door. Giet dit bij de salade en meng het door. Doe ook de feta blokjes in de salade.
- Bak de gyros en doe dit over de salade.
- maak nog een lekkere saus voor over de salade heen: meng de Griekse yoghurt met de knoflook, zout en peper.
- Maak de pitabroodjes warm. en schep een deel van de salade in het pitabroodje.
Eetsmakelijk<3