Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Crackers met rozemarijn en zeezout

Crackers met rozemarijn en zeezout

Ik moet eerlijk vertellen dat ik er nog nooit aan heb gedacht om zelf crackers te maken. Best wel jammer eigenlijk want het is echt het makkelijkste wat er is. Je kan zelf van alles toevoegen en weg laten als je dat wil. Ik ben altijd dol op hartige crackers. Daarom maakte ik crackers met rozemarijn en zeezout maar je kan ook lijnzaad, sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten of/en pompoenpitten toevoegen. Ik heb bloem gebruikt maar je kan ook speltmeel of volkorenmeel gebruiken. Alles is mogelijk! Maar ik moet toegeven dat de crackers met rozemarijn en zeezout mijn hart gestolen hebben! Heerlijk als lunch met wat roomkaas of gewone kaas, ham of kipfilet! Jammie!

Ongeveer 8 crackers- 30 minuten incl oventijd.

Crackers met rozemarijn en zeezout

Dit heb je nodig: 
250 gram bloem/volkorenmeel/speltmeel
water
Gedroogde of verse rozemarijn
Zeezout

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de bloem met 5 theelepels rozemarijn en flink wat zout in een kom.
  3. Schenk er een klein beetje water bij en kneed het tot het een deeg wordt. Zorg er voor dat je niet in een keer veel water toevoegt. Doe het beetje bij beetje. Begin met een scheutje en als je merkt dat het nog te droog is, doe je er meer water bij. Tot dat je een mooie glad deeg krijgt.
  4. Verdeel bloem over het aanrecht en doe wat bloem op de deegroller. Rol het deeg uit tot 1 grote dunne plak. De crackers met rozemarijn en zeezout moeten natuurlijk wel dun worden, dus rol het dun uit.
  5. Pak een bakplaat en bekleed het met bakpapier
  6. Nu kan je beginnen met snijden van de crackers. Om je crackers zo recht mogelijk te krijgen is het handig om de randjes er even af te snijden zodat je een rechthoek krijgt. Nu kan je met een mes een horizontale lijn en wat verticale lijnen trekken.
  7. Verdeel eventueel nog wat zout en/of rozemarijn over de crackers.
  8. Nu kunnen de crackers met rozemarijn en zeezout de oven in. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.

Crackers met rozemarijn en zeezout

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *