Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Gnocchischotel

Gnocchischotel
Ik moet eerlijk zeggen dat ik gnocchi nog helemaal niet heel lang ken. Ik zag het wel al vaker in de winkel liggen maar het leek mij niet zo lekker! I was wrong!! Ik word nu zo blij van gnocchi. Het is een soort pasta. Alleen heeft pasta als basis bloem en heeft gnocchi als basis aardappel. Super lekker! Ik maakte een gnocchischotel met chorizoworst en tomatensaus. Heerlijk je kan zelf ook lekker veel variëren met de gnocchischotel. Hou je niet zo van chorizo? Dan kan je dat natuurlijk ook vervangen door kip, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat chorizo juist veel smaak geeft aan de gnocchischotel. Gebruik je wel liever kip? Voeg dan meer kruiden toe aan het gerecht dan ik hieronder aangeef.

30 minuten bereidingstijd – recept voor 2 personen 

Gnocchischotel

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • halve courgette
  • halve groene paprika
  • halve gele paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram chorizo (of kip, salami)
  • 300-400 gram gnocchi
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • basilicum (vers of gedroogd)
  • peper & zout

Zo doe je het:

  1.  Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. De gnocchi is gaar als deze tijdens het koken naar boven komt drijven.
  2. Snijd de ui, courgette, paprika in kleinere stukken en snijd de knoflook fijn.
  3. haal het velletje van de chorizo en snijd dit ook in kleine stukjes.
  4. Verhit wat boter/olie in een pan en bak eerst het uitje, dan de knoflook. Doe dan ook de courgette en de paprika erbij. Als de groenten wat zacht zijn geworden kan de chorizo erbij. Even lekker laten bakken.
  5. Doe nu de gnocchi er ook bij. Laat weer even kort bakken.
  6. Doe het blikje tomatenblokjes bij de gnochhischotel in de pan.
  7. Doe nu wat kruiden naar smaak in de pan. Ik gebruikte een grote hand verse basilicum, flink wat peper en een snuf zout.
  8. Laat even inkoken tot de tomatensaus wat dikker is geworden.
  9. Garneer de gnocchischotel met wat mozzarella.

Tip: gebruik je kip in plaats van chorizo? bak deze dan als eerst gaar en dan pas de groenten.

Gnocchischotel

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *