Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

SONY DSC

Het is maandag en dus weer tijd voor een €4 meal. Deze keer een budget ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Je hebt helemaal niet veel nodig, is simpel te maken en het is lekker! Wat wil je nog meer?! Dit is een basisrecept, je kan natuurlijk meer groenten toevoegen als je dat graag wil. Denk bijvoorbeeld aan ui, paprika, champignons, bos ui of prei.

Recept voor 2-3 personen – 45 minuten,

Dit heb je nodig voor een ovenschotel met gehakt en sperziebonen:

  • 270 gram gehakt (€ 1, 60 Jumbo)
  • 200 gram sperziebonen (€ 0, 80 Jumbo)
  • 450 aardappelschijfjes (€ 0,44 Jumbo)
  • 1 blik tomatenblokjes (€ 0,42 Jumbo)
  • 1 zakje Galbani Grangusto (€ 0,59 Jumbo)
    Smaakmakers: 
  • sambal naar smaak
  • kruiden die je in de kastje hebt ( Italiaans, cajun, rozemarijn, tijm, oregano).
  • peper & zout
  • 2 tenen knoflook
    Totaal: € 3, 85

Zo doe je het:

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze heel kort.
  2. Bak het gehakt rul in de pan en maak op smaak met de peper en zout, kruiden en sambal.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden
  4. Laat tenminste de helft van het vocht van de tomatenblokjes uitlekken. Doe dit bijvoorbeeld door een zeef. Als je dit niet doet wordt de ovenschotel heel nat.
  5. Doe de tomatenblokjes bij het gehakt. Laat dit even koken en proef even of er genoeg smaak aan zit.
  6. Doe nu ook de sperziebonen door het gehaktmengsel. Laat even meebakken.
  7. Verdeel het gehakt mengsel in de ovenschaal.
  8. Verdeel nu de aardappeltjes eroverheen.
  9. Verdeel nu ook de geraspte kaas eroverheen.
  10. Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven en daar is je ovenschotel met gehakt en sperziebonen.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

** Elke maandag komt er een € 4 meal online. Dit is een lijstjes met regels waar de €4 meal moet aan voldoen. Zo reken ik smaakmakers niet mee in de prijs. 
Smaakmakers waarvan ik uitga dat iedereen dat thuis heeft:
specerijen (bijvoorbeeld peper, zout, chillipoeder, paprikapoeder, kerrie e.d.)
ketjap
Knoflook (knoflook is immers een smaakmaker)
olijfolie en/of boter om in te bakken
sambal
citroensap
bouillon
ketchup en mayonaise (als smaakmaker!, als ik een saus zou gaan maken telt het wel mee in de prijs).

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *