Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

kapsalon pannenkoek

SONY DSC

Bij een vrijgezellenfeest van een vriendinnetje van mij aten wij in Groningen op de pannenkoekenboot. En wat at ik daar? een kapsalon pannenkoek. Dat was toch lekker! Ik dacht: dat kan thuis ook! Daarom maakte ik deze pannenkoek thuis na. Een lekker receptje voor in het weekend. Ik maak 2 pannenkoeken en daar heb je dan ook echt genoeg aan. Ik maak ze namelijk lekker dik.

Dit heb je nodig voor 2 personen. 
210 gram bloem
400 ml melk
2 eieren
200 gram kip
2 eetlepels shoarmakruiden
2 handjes geraspte kaas
150 gram ijsbergsla
100 gram  (verse) ovenfriet
saus (knoflooksaus of whiskysaus)
(andere ingrediënten die je lekker vindt op de pannenkoek: komkommer, tomaat, ui,).

Zo doe je het:
1. Kies wat ingrediënten uit die je lekker vindt op de pannenkoek. Snijd deze alvast.

SONY DSC

2.. Verwarm de oven voor en bak de patat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3.  Maak de pannenkoekenmix. Mix de bloem, melk en eieren net zo lang tot er geen klontjes in het beslag zitten. Voeg hier een halve eetlepel shoarma kruiden aan toe.

SONY DSC

4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Voeg hier nog een halve eetlepel shoarma kruiden aan toe en bak de shoarma stukjes tot ze gaar zijn.

SONY DSC

5. Doe wat boter of olijfolie in de pan en bak de 2 pannenkoeken in 2 koekenpannen (of om en om). Verdeel het beslag dus in tweeën. Je kan er voor kiezen om de pannenkoekenmix over de gebakken kip heen te gieten. Dan zit de shoarma in de pannenkoek. Je kan de shoarma er ook los overheen verdelen. De pannenkoeken worden wat dikker dan gewone pannenkoeken.  Bak de pannenkoek op middelhoog vuur en draai om als de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin.
6. Draai de pannenkoek om (eventueel met behulp van een bord). Verdeel over de bovenkant wat kaas. Dat smelt nu over de pannenkoek heen.
7.  leg de pannenkoek op een bord en verdeel er wat van de patat, sla en andere ingrediënten die je uitgekozen hebt eroverheen.

SONY DSC

Niet geschikt om elke dag te eten maar wat is dit lekker!

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *