Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Mijn boodschappen routine

boodschappen routine

Boodschappen moet iedereen doen, en iedereen heeft zijn eigen routine. Ook ik. Ik doe meteen een confession: ik heb een vreselijke hekel aan boodschappen doen. Ik doe vaak boodschappen op vrijdag, of op zaterdag en het is dan zo ontzettend druk in de supermarkt (en daar kan ik dus niet zo goed tegen, mijn beperking). Een ander moment komt niet uit, dus wij zijn op deze dagen aangewezen (oke,, klaaag klaag). Heel af en toe bestel ik dus boodschappen online (no spon) en dat vind ik echt awesome! Maar ik voel mij ook vaak een beetje lui als ik dat doe, en je betaald wel 2 a 3 euro extra voor het bestellen, wat dan eigenlijk best zonde is! Oke, de inleiding is lang genoeg: hier mijn boodschappen routine.

Stap 1: eetplanning
Ik begin op donderdag met het maken van een eetplanning voor de hele week van vrijdag tot en met donderdag. Ik doe dat op dit clipbordje. Hier ben ik soms uren mee bezig, omdat ik meteen plan wat ik voor de website kan maken, en ga fotograferen. Soms moet ik nog inspiratie op doen en dan is het een tijdrovende klus (maar wel heel erg leuk).
Boodschappen routine boodschappen routine

Stap 2 : de boodschappenlijst
Dan maak ik een boodschappenlijstje. Soms schrijf ik het met de hand uit maar meestal doe ik dit achter de computer. Ik ga naar meerdere supermarkten, dus ik maak een lijstje voor de ene supermarkt en een lijstje voor de andere supermarkt.  Dat ziet er verder niet heel indrukwekkend uit.

Stap 3:  voorbereiden ik doe eigenlijk altijd alleen (zonder Nico) boodschappen op vrijdagmiddag. Wat ik dan doe is voor ik naar mijn werk ga mijn lijstje meenemen, de lege flessen en 2 grote boodschappentassen. Vervolgens ga ik naar het werk en rond 17:00 race ik naar de supermarkt. Ik moet altijd wel heeeel erg opschieten, want om 19:15 moeten we altijd weer weg en dan moet ik dus boodschappen gedaan hebben, gekookt en gegeten! dus het is altijd een beetje een gestress, maar ik heb het er voor over dat ik zaterdag niet hoef!

Stap 4: boodschappen doen
Ik ga meestal naar 2 supermarkten: de Lidl en de Jumbo.  Ik probeer alles bij de Lidl te kopen, maar daar verkopen ze niet alles wat ik nodig heb dus de rest koop ik bij de Jumbo.  In totaal ben ik ongeveer een uur bezig, valt mee toch?! Soms zijn bepaalde producten op, of wil ik toch iets hebben van een andere supermarkt, dan rij ik daar op zaterdag met Nico heen.

Supermarkt 1:

IMG_5773

Supermarkt 2:

IMG_5775

Stap 5: opruimen als ik thuis kom is Nico vaak al thuis en hij sjouwt alles uit de auto en helpt met opruimen. Ik ruim tijdens het inruimen van de koelkast altijd de koelkast een beetje op en dan zit het er weer op voor deze week!

Dit was mijn boodschappen routine, hoe en wanneer doe jij boodschappen?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *