Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus

Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus

Oosters eten lijkt altijd super moeilijk te maken. Je denkt vaak meteen aan allemaal moeilijke kruiden maar dat hoeft helemaal niet.  Deze Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus zijn  namelijk best makkelijk te doen. Wel heb je er behoorlijk wat ingrediënten voor nodig, normaal hou ik daar niet zo van maar voor heel lekker eten maak ik daar een uitzondering voor. Deze Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus zijn een absolute uitzondering.

Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus

Dit heb je nodig:
Voor de oosterse gehaktballetjes:
300 gram gehakt
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1tl kaneel, 2tl komijn, 1/2 tl kardemom
handje verse peterselie (of 2tl. gedroogd)
peper & zout
Voor de saus:
1 blik tomatenblokjes
150 ml kokosmelk
2tl gemberpoeder
1tl koriander
2 el citroensap
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram sperziebonen
peper & zout

Zo doe je het: 

  1. Begin met de oosterse gehaktballetjes. Snijd ui en knoflook super fijn.
  2. doe het gehakt in een kom en doe de knoflook, ui en alle kruiden bij de gehaktballetjes. Kneed het goed door tot alles goed gemengd is.
  3. Maak nu gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  4. Nu gaan we bezig met de saus. Maak de sperziebonen schoon en kook deze beet gaar.
  5. Snijd intussen de knoflook en de ui.
  6. Zet een pan op het vuur en doe er olijfolie in. Bak de ui en de knoflook heel eventjes.
  7. Doe dan de tomatenblokjes erbij. Roer even goed door. Kook ondertussen ook de rijst gaar.
  8. Doe dan ook de kokosmelk erbij. Breng het geheel op smaak met de kruiden en citroensap.
  9. Doe nu de gehaktballetjes in de saus. Doe de deksel op de pan en laat zo’n 15 minuten pruttelen.
  10. Roer als laatst de sperziebonen  door de saus heen. Is de saus te dik? Doe er dan wat maizena doorheen.

Tip: Je kan deze gehaktballetjes zowel met aardappeltjes eten als met rijst. Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar rijst.

Oosterse gehaktballetjes

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *