Oreo monchoutaart
Het is weer eens tijd voor iets met oreo (ja, alweer haha). Deze keer een oreo monchou taart. Al tijden staat er in mij concepten een idee om een monchou taart te plaatsen, maar iedereen weet ondertussen wel hoe je een klassieke monchou taart zelf maakt. Dus moest er even een twist bij komen, en dan komt pinterest om de hoek kijken, daar zag ik plaatjes van een fantastische oreo monchou taart.
Oreo monchoutaart
Dit heb je nodig:
- 2 pakken oreo koekjes
- 100 gram roomboter
- 2 pakjes monchou (200gram)
- 250 gram slagroom
- eventueel 1 zakje klopfix
- 1 blikje vlaaifruit (ik gebruik aardbeien, maar kersen of bosvruchten kan ook).
- 4 zakjes vanille suiker
- 50 gram kristalsuiker
Ik gebruikte een springvorm van 18 cm, dit recept is ook geschikt voor een springvorm van 20 cm.
Zo doe je het:
- Doe 1 pake oreokoekjes in een hakmolen en vermaal de koekjes helemaal fijn. Smelt de roomboter in de magentron of in een steelpannetje en doe dit bij de oreokruimels. roer goed door.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en druk de oreo bodem plat in de springvorm. Zet deze vervolgens in de koelkast.
- Maak de vulling: klop de slagroom op met de suiker en de klopfix.
- Klop ook de monchou even los en voeg de slagroom bij de monchou. Mix dit even goed door.
- halveer de oreo’s van het andere pakje.
- Pak de springvorm er weer bij en verdeel een dun laagje van het monchou mengsel op de bodem. Hier zet je dan rondom de gehalveerde oreokoekjes in (zie foto).
- In het midden verdeel je 1 flinke eetlepel vlaaifruit.
- Vervolgens verdeel je de rest van het monchou mengsel over de taart. Laat dit sowieso 2 uur optijven.
- Vervolgens verdeel je de rest van het vlaaifruit over de oreo monchou taart heen.
Eetsmakelijk<3
Hoii, moet je bij stap 1 de ‘vulling’ van de oreo eruit halen voordat het in de keuken machine moet?