Frittata Caprese
Als je makkelijk en snel wil eten is dit echt super handig. De Frittata caprese past in 1 pan en het is echt in 20 minuten klaar! Zo chill! Ik heb er voor gekozen om geen vlees aan de frittata caprese toe te voegen. Dit kan natuurlijk wel (kipreepjes, spekreepjes, gehakt, wat je maar wil). Ik ben vandaag dan ook lekker goedkoop klaar. Deze frittata caprese kost bij elkaar slechts: € 2,87. Je zou er dus zelfs nog een salade bij kunnen maken. Dan zit je nog onder de €4. Oohja: het is mij gelukt om alles bij de jumbo te kopen (yeah!)
1 frittata caprese – 30 minuten
Frittata Caprese
- 6 eieren ( € 1,05)
- 450 gram Aardappelschijfjes (€ 0, 44)
- 300 gram tomaten (€ 0,66)
- 1 bolletje mozzarella (€ 0, 49)
- 1 witte ui ( € 0,24)
overig: - Peper & zout
- Gedroogde of verse basilicum naar smaak
- olijfolie om in te bakken
Totaal dus: € 2,87
Zo doe je het:
- Snijd het uitje in kleine stukjes en klop de 6 eieren los in een kommetje breng op smaak met zout, peper en basilicum. Snijd de tomaat in plakjes.
- Doe wat olijfolie in de pan. Begin met het bakken van de aardappelschijfjes, voeg daarna ook het uitje toe.
- Als de aardappeltjes een beetje bruin zijn kan het ei mengsel erover heen. Verdeel dan ook meteen de tomaat en de mozzarella over het ei mengsel heen. De mozzarella krijgt nu goed de kans om te smelten.
- Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de frittata caprese 15 minuutjes goed gaar worden. Garneer eventueel met nog wat blaadjes basilicum.
Eetsmakelijk <3