Griekse pita kipburger
Dit hele hele hele lekkere recept is echt te simpel voor woorden maar zo lekker, ik moet het gewoon even delen.
Ik ben echt dol op een zelfgemaakte kipburger. Als je dit leest en je hebt het nog nooit gemaakt, zet het dan echt op je to do lijstje, want je wordt meer dan enthousiast als je het geprobeerd hebt. Het ruikt ook gewoon zo lekker. Ik vulde de pita verder met een Griekse salade!
Griekse pita kipburger voor 2 personen-20 minuten
Griekse pita kipburger
Dit heb je nodig:
- 300 gram kippengehakt
- handje peterselie (of andere kruiden italiaans bijv.)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper (als je niet van pittig houdt, laat je deze weg)
- Zout & peper
- paneermeel
- 4 pitabroodjes
- 1 zakje veldsla
- 1 potje witte kaasblokjes
- paar tomaatjes
- stukje komkommer
- 2 eetlepels yoghurt
Zo doe je het:
- Doe het kippengehakt met de kruiden, peper en zout, gesneden knoflook en uitje in een kom. Doe hier 2 handjes panneermeel bij en kneed alles goed door. Is het nog te nat? Voeg dan meer paneermeel toe. Maak er dan 4 kipburgers van.
- Verwarm wat olie of boter in een pan en bak de kipburgers.
- Doe de sla in de kom.
- snijd de komkommer, tomaat en voeg dit bij de sla. Doe ook wat van de witte kaasblokjes in de salade
- Meng 2 eetlepels yoghurt door de salade. Breng op smaak met zout en peper
- Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het pitabroodje open, doe de kipburger erin en vervolgens wat van de salade.
Eetsmakelijk <3