Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Italiaanse plukbroodjes

Italiaanse plukbroodjes

Als ik iets al heeeel lang wil maken zijn het wel plukbroden. Je komt de plaatjes vaak tegen op pinterest. Ik zit er al maanden bij weg te kwijlen maar kwam er steeds niet aan toe om het te maken. Tot vandaag. En wat zien ze er lekker uit toch?! Dit zijn niet zomaar plukbroden maar Italiaanse plukbroodjes. Ik heb Italiaanse bollen gebruikt, dan heb je tenminste ieder een eigen broodje en hoef je niet te delen en door Italiaanse bollen zitten lekker al wat kruiden. Je kan het ook gewoon met een groot rond wit brood doen.

Voor 2 Italiaanse plukbroodjes- 20 minuten 

Italiaanse plukbroodjes

Dit heb je nodig: 

  • 2 Italiaanse bollen
  • 1,5 bol mozzarella
  • 100 gram zachte roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • handje peterselie
  • handje bieslook
  • peper en zout

Zo doe je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de broodjes in banen van boven naar beneden. Belangrijk is dat je de broodjes niet helemaal doorsnijd maar dat de onderkant nog aan elkaar zit (zie de foto’s hieronder).
  3. Snijd de broodjes nu horizontaal in op dezelfde manier als bij stap 1. Je krijgt nu een ruitjes patroon.
  4. Doe de boter, knoflook, kruiden in een blender en blend het tot een kruidenboter.
  5. Besmeer nu elk stukje brood aan alle kanten met de kruidenboter. Wees niet te zuinig. Doe maar lekker veel.
  6. Snijd nu de mozzarella in kleine plakjes Duw de mozzarella tussen het brood.
  7. Bak de broodjes af tot de mozzarella volledig gesmolten is. Worden de broodjes te bruin en is de kaas nog niet helemaal gesmolten? Bedek de broodjes dan goed met aluminiumfolie.

Tip: Als je het lekker vindt kan je er ook nog rode ui of lente ui in de Italiaanse plukbroodjes doen. Lekkere toevoeging.

brood snijden

plukbrood 2

Italiaanse plukbroodjes

Eetsmakelijk <3

1 reactie

  1. Mirjam

    Wat een supergoed idee om kleine broodjes te gebruiken! Ik vind dit heerlijk maar een groot brood is teveel met zijn tweeen.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *