Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kip parmezaan

Kip parmezaan

Ik ben de laatste tijd helemaal gek op kaas. Ik eet het overal op en tussen. Zo lekker. Kip parmezaan staat al een tijdje op mijn lijstje, eindelijk kwam ik er aan toe. Het is een makkelijk receptje, maar kost wel wat meer tijd. Wel geef ik nog wat tips hoe je er minder lang over kan doen. Ik at de kip parmezaan met wat gekookte pasta, tomatensaus en rucola.

Kip parmezaan

voor 2 personen- 40 minuten 

Dit heb je nodig: 

  • 1 grote kipfilet
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • half bolletje mozzarella
  • tomatensaus ( ik maakte deze zelf me tomatenblokjes , groente en kruiden voor de pasta en gebruikte deze ook voor de kip)
  • 3 tl italiaanse kruiden
  • 3 handen paneermeel
  • 3 handen bloem
  • 1 ei

Zo doe je het:

  1.  verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet doormidden. Leg een stukje folie op de kip en sla deze plat.
  3. pak 3 bordjes, 1 bordje voor de bloem, 1 bordje voor het ei, 1 bordje voor het paneermeel.
  4. Meng het paneermeel met italiaanse kruiden en een snufje zout.
  5. Haal de  kip eerst door het bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
  6. zet een pan op het vuur en doe olie in de pan. Bak de kip rondom bruin en knapperig. Leg de kip dan in een ingevette ovenschaal.
  7. Maak ondertussen eventueel de tomatensaus of je koopt gezeefde tomaten en breng dit op smaak met wat kruiden. Verdeel een klein laagje tomatensaus over de kip, verdeel dan de parmezaanse kaas over de kip en tot slot de mozzarella. Bak in de oven voor 15 minuutjes, tot de kaas gesmolten is.

Kip parmezaan

Kip parmezaan

Kip parmezaan

Kip parmezaan

Kip parmezaan

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *