Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Krentenbollen

krentenbollen
Ik moet eerlijk toegeven dat ik helemaal niet heel dol ben op krenten en rozijnen. Nico daarentegen wel, hij is dan ook dol op krentenbollen. Ik vind het leuk om hem af en toe wat lekkers mee te geven naar zijn werk. Daarom besloot ik voor hem een keer krentenbollen te maken. Het is helemaal niet moeilijk, het kost wel tijd zoals elk brood dat je bakt. Neem er dus even de tijd voor. Je hoeft tijdens het rijzen van de krentenbollen natuurlijk niet de hele tijd bij te zijn, ga lekker huiswerk maken, huishouden of boodschappen doen in de tussentijd. Kan prima:).

voor 4 grote krentenbollen – 2 uur en 30 minuten bereidingstijd 

Krentenbollen

Dit heb je nodig: 

 • 200 gram bloem
 • 120 gram krenten
 • 20 gram boter
 • 1 zakje gedroogde gist
 • flinke snuf zout
 • 120 ml. melk
 • 1 ei
 • 1,5 eetlepel witte basterdsuiker

Zo doe je het: 

 1. Laat de krenten wellen in lauw water.
 2. Zet de melk op het vuur. Zorg ervoor dat de melk lauw is. Doe hier de gist en de suiker in en laat het oplossen.
 3. Doe de bloem in een kom en doe het melkmengsel hierbij. Doe hier ook de boter , ei en zout bij. Meng alle ingrediënten goed. Is het deeg nog te plakkerig? Doe er dan wat bloem bij. Kneed het even tot er een goed deeg ontstaat. Kneed minimaal 10 minuten!!! Anders worden de broodjes droog.
 4. Verdeel vervolgens de krenten door het deeg.  Maak er een goede deegbal van en doe deze in een ingevette kom. Dit kan je even invetten met wat olie of boter. Doe een theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen.
 5. Na een uur is het ongeveer in volume verdubbelt. Haal de meeste lucht even uit het deeg door nog even te kneden. Nu kan je er krentenbollen van maken.
 6. Maak nu mooie krentenbollen van het deeg en leg het op een bakplaat. Doe hier ook weer een theedoek overheen. Laat het nu nog een uur rijzen.
 7.  Verwarm de oven voor op 210 graden.  Doe de krentenbollen ongeveer 10-20 minuten in de oven. Tot ze mooi bruin zijn. Verdeel nog wat gesmolten roomboter over de net gebakken krentenbollen. Dit zorgt voor een heerlijke zachte bovenkant en een mooie glans.

krentenbollen

Krentenbollen

krentenbollen

Tip: je kan deze krentenbollen invriezen en later weer ontdooien. Handig!

Eetsmakelijk <3

1 reactie

 1. Mirjam

  Hmmm. Lekker. Komt ook mijn lijstje. Maar dan wel met rozijnen.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *