Mexicaanse salade
Ik kan niet stoppen met het eten van Mexicaanse gerechten! Jammie jammie jammie! En hoe lekker ziet deze Mexicaanse salade eruit? De salade is super makkelijk te maken en ik waarschuw je alvast, want je kan niet stoppen met eten, zo lekker. Je kan de salade gewoon eten bij wat gebakken krieltjes of bij wat gekookte rijst met wat Mexicaans gekruide kip stukjes.
Voor 2-3 personen – 10 minuten
Mexicaanse salade
Dit heb je nodig:
- 100 gram ijsberg sla
- 150 gram mais
- rode ui of bos ui
- 75 gram tortilla chips
- 100 gram kleine tomaatjes
- 1 avocado
- 1 limoen
- zure room
- scheut olijfolie
- peper en zout
Zo doe je het:
- Snijd de tomaat, avocado en ui in kleine stukjes. Doe dit in een kom.
- Doe de sla en de mais erbij.
- Meng in een klein bakje 1 eetlepel zure room met wat olijfolie, sap van een halve limoen, en wat peper en zout. Meng dit goed door elkaar.
- Doe de dressing bij de salade en meng het goed door.
- Eindig met wat tortilla chips op de Mexicaanse salade.
Tip: Voor een extra gevulde Mexicaanse salade, voeg nog wat kidneybonen toe.