Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Oreo cake

oreo cake

Oreo cake timee! Voor de kerst verdeelde wij de taken wat betreft het eten. Wij waren verantwoordelijk voor iets bij de koffie/thee. Ik wilde iets heel erg lekkers maken, en ik wilde het zelf maken! Na heel wat speuren op internet kwam ik deze oreo tulbandcake tegen een heerlijke oreo cake . Hij stond op het blog van laura’s bakery! De bak koningin van Nederland. Ik moest deze maken, en vond het zo een ontzettend succes dat ik het graag met jullie deel + het geheim om de cake goed uit de vorm te krijgen!

Oreo cake

1 oreo cake 10-13 personen

Dit heb je nodig:

  • 210 gram bloem
  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocolade
  • 250 gram zure room
  • 150 gram roomboter
  • 1 tl baking soda (dr oetker)
  • 345 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Scheutje vanille essence
  • 1 rol oreo koekjes
  • Snufje zout
  • 5 eieren
  • 180 ml kokendwater
  • 175 gram witte chocola

oreo cake

Zo doe je het:

  1. Maak je klaar voor een hoop kommetjes. Zorg er in de eerste instantie voor dat de oven voor verwarmd staat op 180 graden, en dat alle ingrediënten (behalve het kokend water) op kamer temperatuur is (ook de zure room).
  2. Meng de pure chocolade, met de cacaopoeder en het kokend water. Roer door tot alle chocolade gesmolten is. Laat dit mengsel vervolgens op kamertemperatuur komen. Dan kan je de zure room er door roeren. Zorg er dus voor dat het op kamertemperatuur is, anders schift het beslag.
  3. Meng de suiker met boter en vanille essence in een kom mix dit goed door. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Mix tot een romig geheel.
  4. Meng ook de bloem, snufje zout, en bakingsoda in een kom.
  5. Vervolgens meng je het chocolade mengsel, en het bloemmengsel beetje bij beetje bij het boter/suiker mengsel.
  6. Pak de rol oreo’s. Houdt er 4 achter. Kneus de andere koekjes met een mes en doe dit door het beslag. Stort het beslag vervolgens in de tulband vorm. Vet de tulband vorm heel erg goed in van te voren! Sla een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat de lucht uit het beslag verdwijnt.
  7. Bak de cake in 60 minuten gaar. Prik met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
  8. Laat de cake 15 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm. Laat verder helemaal afkoelen.
  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet dit over de cake. Kneus ook de 5 andere oreo’s en strooi dit over de nog natte chocolade.

 

oreo cake

oreo cake

oreo cake

oreo cake

Tip: Tulband cake maken is altijd spannend omdat het best lastig is om de cake goed uit de vorm te krijgen. Met de bakspray van dr oetker krijg je de cake er gegarandeerd uit! Het werkt echt veel beter dan boter en bloem! (geen spon, gewoon enthousiast).

 

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *